Sydafrika

Hej hej!

Nu har forsta dagen gatt pa programmet Ecolife i Sydafrika. Vi borjade med nagra forelasningar pa University of Pretoria imorse och sen akte vi till en lejonpark. Dar fick vi se flera lejon, bade unga och vuxna. Vi hade tur och fick se dem matas ocksa, dom matas bara en gang i veckan sa det galler att vara dar vid ratt tajming! Sen fick vi leka med ett gang 1 manads gammal lejonungar. Otroligt sota!!! Bilder kommer nar jag far tag i internet snabbt nog.

 har ar hemsidan till dem som anordnar kursen!
www.ecolife.co.za

Kram pa er!!
A


Tenta plugg, tenta plugg, och lite mer plugg

Hej!
Ledsen for att det gatt ett tag sen senaste uppdateringen. Just nu sitter jag i mitt andra hem.. eller mer mitt forta hem kanske: SKOLAN! Vi ar mitt i tentaperiod, tva tentor ar avklarade- tva kvar. Pa torsdag, forutsatt att  jag klarar tentorna, ar jag 50% veterinar! Det ni!! :)

Det har ju varit Sveriges nationaldag ocksa! Jag lagade middag och firade lite som en plugg paus. Mycket roligt! :)

Har kommer bilder fran senaste veckorna:


En sen kvall i labbet... Annabelle forsoker lara oss Immunology... tydligen skoter vi oss inte riktigt..


Har ar pa jobbet (McDonald's) Jag var koksansvarig under detta skift.. (ni kanske kan se alla hamburger kartonger, ketchup pumpen etc...) jag satta helt sonika upp tabeller och bilder pa brodrosten, som jag maste lara mig... 8 timmar senare efter otaliga hamburgare sa kande jag att jag lart mig massor!!


En annan sen kvall framfor datorn..



Svenskpyntat bord!





Vi fick iaf en fin middag som var roligt!! :)

Sen mer plugg...




...det borjar rasa for oss..


....orkar inte mer..


Matt har hamnat i nan typ av identitetskris...

..tydligen kan vi inte skilja pa olika djur heller..
HAST?




Fick den har bilden av Liam pa mailen...vi ska ju kunna diagnostisera vilken position etc som kalvar ligger i...


Jaa.. jag tror det var allt som jag hade att visa den har gangen.

Till helgen bar det av mot Sydafrika!!!

KRAM PA ER, hor att ni har sommarvarme darhemma.. har ar det kyligt

/A

Jag blir sa arg sa jag vill grata!

Hej hej
I dagarna har en vild debatt uppkommit om Live Export fran Australien till Indonesien. Alltsa, man skickar levande kor/far till andra lander sa dom kan slakta dom sjalva, tex Halal. Nu har man "plotsligt" insett vilka hemska omstandigheter dessa djur slaktas.. Jag har suttit i tystnad (ni som kanner mig vet att det ar inte ofta jag ar tyst i nastan en hel timme) och knappt kunnat andas genom det har programmet. HELT SJUKT!!!!! Jag kan inte saga mycket mer. For er som ar intresserade och som klarar av att se blod.. har ar lanken

http://www.abc.net.au/4corners/special_eds/20110530/cattle/

Jag hoppas ni vill se det och tanka efter hur bra vara djur har det i Sverige dar man tar hand om sina djur in i det sista. Jag hade tankar pa att praktisera pa en san farja med djur till andra lander, for att skapa mig en uppfatting om industrin. Nu tanker jag inte gora det. Aldrig att jag tanker stotta en san har industri.
Majoriteten vill nu banna export av levande djur till Indonesien. "Bra!" tanker sakert manga av er. Dock sa ser marknaden ut som sa att da kommer Brasilien skicka sina kor istallet, som evig tva pa export marknaden av notkott. Jag onskar istallet att man kunde hjalpa dessa slakterier- utbilda dom, lara dom hur man kan gora det utan att SLA djuren, utan att det tar minuter for djuren att do och utan att man skapar mesta stress mojliga for dom. Dessutom, fy sjutton vad slakerierna ser ut. Sakert ar det vart att lara dom ett och annat om hantering av kottprodukter, djuren slaktas i sin egen och andras avforing. Fy och ve.






Kortare film finns har, plus lite info om hela historien

http://www.smh.com.au/environment/animals/jakarta-calls-for-calm-in-cattle-row-20110531-1fe3z.html


Annars pluggar jag mest. 8 dar kvar till forsta sluttentan. Jag hoppas det gar bra, gar in mot tentorna med hogsta betyg an sa lange! :)

/Andrea

RSS 2.0