Anzac day och hovslageri!

Nu är skolan igång igen efter en veckas skönt lov!
I lördags var det ANZAC-day. Australien är ju känt för sina alla helgdagar såsom denna. Det står för Australian and New Zeeland Army Corp och är till för att hedra de soldater som stred för Australien och Nya Zeeland under första världskriget. 25 april 1915 då trupper landsteg Gallipoli halvön i Turkiet. Det anses som den första "nationella medvetandet" i Australien och NZ. Så en anledning att gå upp i ottan och börja dricka och fortsätta hela dagen helt enkelt (slaget kallas Slaget i ottan, därav ska man gå upp 03.00 och börja firandet). Vi började inte riktigt så tidigt, men det blev en bra kväll! Överskott av killar ute på gatorna och barerna, Townsville är ju trots allt en stor militärbas, så här festas det rejält och alla soldater och allt vad dom är är fint uppklädda i kostymer och medaljer.

I helgen gick jag också en hovslagarkurs! Bara en introduktion såklart, men det var roligt och lärorikt! Jag är stolt att berätta att jag skott min första häst!

Idag är det tisdag och Cheap Tuesday, drinkar för 2 dollar! En återkommande event vecka efter vecka i vårt schema =)

Ha en kanonbra dag! Trist med hockeymatchen!! Mina kanadensiska kompisar skrattar åt mig, men vi ska ta allt ta dom!!Ute på ANZAC day och dricker en drink i Johannas ära!! Födelsedagsbarn och allt!


Lappen på min panna


Vi var få flickor ute denna kväll =)


Luke instruerar oss


Ryan har rätta ansiktet för detta!

Jag gjorde det!! woho!

kram!


Lov!

Hej tjolahopp!

Nu har snart en veckas lov passerat fortare än vad jag ville, men men. Lovet har mest gått till att jobba på McDonalds och lata sig vid poolen.
Vi har äntligen internet hemma nu, så skaffa Skype allhopa och adda mig så vi kan prata!

Ny favvolåt som spelas sönder på radion här:

http://www.youtube.com/watch?v=NqXDPPKpgJI


Jaa.. annars har det väl inte hänt så mycket mer.. lägger upp lite bilder från veckan..
'Welcome to Maccas, what can I get ya tday?'


 
Härliga poolen!

 
Laura: slip slop slap!
(Slip on some clothes, slop on sunscreen and slap on a hat)


Wop wop!Jag har börjat läsa Twilight serien, första boken avklarad idag!


Jaa... fint väder va??


Simma lugnt!
A

Hur jag kom på att jag skulle läsa till veterinär i Australien och hur det gick till..

Hej hopp!
Nu har vädret ändrats och det har regnat några dagar. Regnperioden ska tydligen vara över, men inte detta år, såklart! Det är fortfarande 30 grader varmt, men med tropiska regnskurar.

Jag har fått lite frågor om varför jag pluggar här och hur man har råd att åka utomlands och läsa till veterinär och liknande, så jag tänkte berätta hur allt gick till :)


Jag har alltid drömt om att bli veterinär men som ni alla vet är det jättesvårt att komma in på Veterinärutbildningen vid SLU i Uppsala. Jag hade hört folk nämna om att utbilda sig utomlands, men inte riktigt tagit det på allvar eller trott att det var möjligt, men en kall, snöig dag i februari (efter att jag kommit hem från soliga sydamerika) googlade jag Veterinärutbildning utomlands och började läsa. GoStudy har information på sin hemsida,
www.gostudy.se och jag mailade en av deras agenter och sen var allt igång. 
GoStudy hjälpte mig med alla ansökningsformulär, översatte mina betyg från gymnasiet och skickade mig till engelskaprov som jag behövde göra. Allt gick rätt fort och sen tänkte jag inte så mycket mer på det. Jag trodde aldrig att jag skulle komma in, just för att det är så svårt i Sverige.
Några månader senare mitt i stress inför matte tenta i Lund ringde dom från GoStudy och berättade att jag kommit in på JCU! Då var det bara att verkligen bestämma sig då.. Det var just pengafrågan som var prio 1. Men CSN beviljar studier utomlands, så tack vare lån och bidrag täcker det min årsavgift. Det är dock vad det räcker till, resten får jag finansiera själv (typ hyra mat och annat livsnödvändigt). Jag lever på sparade pengar och har nu skaffat mig ett jobb för att klara det. Men det går! :)

Självklart är det också viktigt att jag har möjlighet att jobba som veterinär hemma i Sverige när jag är klar. Jag har ringt otaliga telefonsamtal för att få prata med rätt personer och fick till slut ett svar som var gott nog. När jag kommer hem prövar dom mitt "fall", utvärderar min utbildning och ifall jag behöver komplettera något. Men en femårs lång heltidsutbildning i ett land som Australien "ska inte vara någon fara". Så jag lever på det!

Det var lite om hur jag kom hit och det är värt alla papper, ansökningar och praktiska nödvändigheter som visa, läkarundersökningar och sånt!  

Lite mer bilder från Vet. Class. Vi har denna vecka lärt oss att undersöka får genom att sätta dom på rumpan, jaga runt boskap för att få kossorna att gå dit vi vill och separera dom från flocken.

kram på er!

Sarah jagar kor


Temperatur på får..


Fårtipp..


Snygg i overall!


Jag och Sarah hänger mellan djurlektioner..


Glad Påsk!

Glad påsk allihop!

Jag är nu hemma hos min kompis Meghan efter en dags volontärande på Billabong Sanctuary
http://www.billabongsanctuary.com.au/ 

Idag fick jag mest förbereda mat till alla djuren och träna på att hålla koalor. Skönt att fördriva tiden såhär på långfredagen. Good Friday betyder ju att allt är stängt och jag menar allt. Tillochmed barerna och nattklubbarna stängde vid midnatt inatt för att det officiellt blev Långfredag och de öppnar inte förrän efter midnatt inatt. Håller sig inom gränserna med råge.

Annars har inte så mycket hänt. Vi har börjat jobba mer och mer med djuren på skolan, nu i veckan hade vi Hästkunskap. Inte så mycket nytt för mig men det är intressant att höra om deras hästhållning. Vi fick leka med stetoskop!!

Vi har snart gått halva terminen. Vi är lediga på måndag sen går vi till fredag. Veckan därpå är påsklov, och officiellt halva terminen avklarad och bara 6 veckors skola kvar tills vinterlov. Här går man bara i skolan 13 veckor per termin...

jahapp, nu ska vi väl återvända till Hitta Nemo och sen hitta på något annat att fördriva denna låååånga fredag med.

glad på er alla! Ät Karamellkungen för mig också!!

kram!
Laura och hästen

Chillaxing @ Meghans


Finding Nemo

Jag ar forkyld.. (och vet. mini golf!!)

Hej alla!
Nu sitter jag i veterinarskolans bibliotek och skriver ett arbete om Mjolkkon. Blandannat om hur man pa basta satt tar prov pa mjolk utan att kontaminera med andra bakterier. Woho!

Vadret ar fortfarande kanon! Jag fragade en tjej haromdagen hur kallt det blir. Hon sa att om dom har otur gar det ner till +16 och det ar saaa kallt!!! :)
En forelasning kvar, sen blir det pool for hela slanten och utgang ikvall. Varje kvall ar party, vilket kan vara anledningen till att jag e sjuuuk. Buhu. Men men, det blir nog battre snart. Kanns konstigt att nysa och vara snorig i 35 gradig varme..

I fredags hade Veterinarerna pa skolan anordnat Mini Golf, med utkladning och allt! Det var spannande och roligt! Det var iofs roligare att aka radiobil an att spela golf. Ni som kanner mig vet att jag hellre ger upp nar jag marker att jag ar dalig pa nat.. jag trodde jag var bra pa mini golf. Men nej..

I helgen ska jag nog faktiskt plugga.. Snart Pasklov sa arbetet om korna ska in snart. Mer planer an sa har jag inte an. Vi far val se, ska jobba pa zoo:t ocksa.

Om nagra veckor ar det Parents & Partners Party. Saaa om nan kanner for att komma hit och vara min partner eller skicka hit mina foraldrar sa gar det jattebra!!

Kramar pa er!
Jag och Tamsin aker bil!


Delar av min klassVi hade matchande klader jag och Laura :)


RSS 2.0