Did you know?Vi hade en forelasare fran USA, som jobbar inom kottindustrin. Han pratade om hur vi kan lyckas med var karriar och tryckte pa att lara sig mer an ett sprak, resa, skapa kontakter och liknande. Han ville att vi skulle forsta att kommunikation i varlden vaxer nagot otroligt och visade denna film for att oppna vara ogon! Se sjalva!
/A

Plugg plugg plugg.

Här sitter jag i mitt rum och nyser! Jag hoppas verkligen inte att jag håller på och blir sjuk! Svininfluensan är ganska utspridd här, många jag känner har varit hemma och sjuka! De testar inte för svininfluensan i Townsville längre, utan diagnostiserar det bara. Men men, det är nog bara lite hösnuva!

Nu är det redan V.5 av 13 den här terminen och denna vecka och nästa är det full ös!! Jag vet inte riktigt var jag ska börja. Imorgon har vi Practical Test i Zoology. Prov på våra labbar vi haft såhär långt, vilket handlar om amöbor, ciliater, svampar, maneter och härliga maskar av olika slag. Visste ni att parasiten Fasciola hepatica är tvåkönad av den simla anledningen att de lever i levern på däggdjur och människor, så chansen att hitta en partner att föröka sig med är rätt liten, så de har både livmoder och spermieproduktion. Nu vet ni det iallafall!
På torsdag har vi samma typ av prov med i Botanik. Jag har tagit lite bilder från vår senaste växt- labb, får ni se vad jag pysslar med!
På torsdag ska även ett stort arbete lämnas in, mitt är ca 15 sidor. Men jag var förutseende och gjorde klart det för två veckor sen! Så det känns bra! Nästa vecka har vi kemiprov och en labbrapport i kemi ska lämnas in. Jag ska också hålla föredrag om malaria nästa vecka. Och sen är det ett online prov i Zoology som lurar... Det tar aldrig slut... Men, that's why I pay the big bucks!

I förra veckan hade vi mer Djurhantering, denna gång hundar! JCU har fyra hundar som används i utbildningen, fina bilder nedan på de söta små liven.

Min kära vän Meghan fyllde 25 i torsdags, så i fredags var det middag och utgång!

OCH NU ÄR MIN BIL KÖRBAR! Besiktigad, försäkrad och klar!! Kanon!! =)

Plantbiologi!


Hundhantering


Meghan fyller år! Här med Sarah!


Jag, Alec och Martina


KRAM KRAM!
A

JCU- aktivt Universitet!

Go'kväll allesammans!

Nu är det måndag igen och skolan i full gång efter en lugn och skön helg. Jag har mest legat i solen vid poolen och pluggat ben. Imorgon är det prov i Anatomi.. spännande..

Idag hade vi Animal Handling igen! Denna gång reptiler!! Så Maud, en annan orm kommer på bild så var beredd ;)
Vi jobbade med ormar och ödlor!


Föreläsning om ödlor i full gång!


Bearded Dragon


Jag och ödlan!


Ormhanteraren går igenom hur man jobbar med giftiga ormar!


Vi fick också prova!

Förra veckan var vi på studiebesök i en Palmträdgård här i Townsville. Ett av mina ämnen denna termin är ju PlantBiologi.


Genomgång av Regnskogen. Dock så växer inga regnskogsträd här...


Så JCU erbjuder helt klart många praktiska lektioner, och det är skoj!

Kram på er!
/A

Roadkill!

Godmorgon!

Igar akte jag taxi hem (i Townsville slutar bussarna ga kl 18) och vi korde pa en pungratta! :( (las Possum). Djurvan som jag ar sa jag till taxichaufforen att kora tillbaka for att se att den var dod och inte bara skadad. Sjalvklart var den inte dod, utan lag och sprattlade stackarn just som en annan bil korde over den. Nu var den stendod.. Men den hade en bebis!!!! Den hade ramlat ur pungen och lag och sprattlade pa vagen :( jag och den andra kvinnan som korde pa den tog med oss bebisen och akte till en tant som tar hand om vilda djur. De forlorar kroppsvarme sa himla fort sa han fick aka i min bh! Men tyvarr var det forsent nar vi kom fram, han var dod.. :( Han var sa himla liten, kanske 15cm och ingen pals an.. sa det kanske var lika bra, det hade nog varit svart att foda upp honom utan mamma... Sadar lite action en mandagskvall..

Kram pa er!
A

BIL!!! (och termintstart)

Hej!

Nu är andra veckan på termin två avklarad. Denna termin läser jag fyra ämnen; Veterinary Professional Life 2, Zoologi, Växt-biologi och Introduktion till pharmacology/physiology/anatomi (en mix av massor). Det är kul och jag är taggad för terminen! Vi har mycket labbar och praktiska djurlektioner på schemat!

Veckans nyhet! Jag har köpt en bil! Jajamänn vuxenpoäng tack! =) En fin Ford Telstar, lite att fixa på den men jag får hjälp av Alec (som jag inte har presenterat för någon än insåg jag precis, hursomhelst en kille som jag jobbat med på McDonalds och nu dejtar :) ). Så det är spännande med bil! Townsville har världens sämsta lokal/kommunaltrafik så bussarna är inget bra alternativ, därav sparat ihop pengar till bil!

Ikväll är det jobb som gäller, och imorrn en mysig dag på stranden! Uppdatering inom kort!!


Min fina bil Jennifer! (Döpt av mina rumspolare en blöt partynatt i veckan)

Ciao!
A

RSS 2.0