Praktik på veterinärklinik!

Hej hej! Hoppas att alla har en skön helg! Jag är inne på min sista dag av "vinter"lov och imorgon börjar allvaret igen! Lovet har som alltid gått för fort!
Under lovets sista vecka har jag varit på praktik på veterinärklinik!! Det har varit jätteroligt! Det är en typisk smådjursklinik med majoritet hundar och katter som patienter. Vi fick dock in en anka som ingen visste vems det var. Han och jag blev bra kompisar och han fick bada i en plastlåda och fick rostbröd varje dag :)

Jag följde framförallt veterinären hela dagarna, satt med på undersökningar, vaccinationer och annat. Jag fick hjälpa till vid undersökningar, lära mig om vaccinationer, avmaskning, allergier och gud vet allt vad djur har! Varje dag mellan 11 och 15 var det operationer, och även där fick jag vara med. Jag kunde självklart inte göra så mycket under operationerna, men har sett mycket och lärt mig ännu mer. Framförallt var det kastreringar och steriliseringar, men även en del hudcancer och öronproblem. En hund tog veterinären bort hudcancer, opererade en infektion i tassen och tog ut tre tänder på en och samma gång. Det var spännande att se så mycket olika saker!

Jag trivdes som sagt jättebra, och tur är väl det eftersom utbildningen kostar mig massa pengar, att jag är på rätt ställe menar jag :) Personalen verkade gilla mig också och jag blev erbjuden en fortsatt praktikplats vid sidan av skolan så jag kan lära mig mer och mer och praktisera vad vi läser i skolan!

Jag har lite bilder på våra patienter och arbetslaget!


Fullt hus!


Chockie har operarat sina öron. Han hade sjukt mycket löss och om en hund får något i örat, typ löss, frö från växter etc så börjar dom skaka huvudet för att få ut det. Efter mycket skakande kan blodkärl i öronen brista och öronen fylls med blod. Så Chockie har helt enkelt skakat huvudet och kliat som en galning för att få ut löss ur öronen och var tvungen att tömma båda öronen på blod. Sedan syr man fast absorberande svamppaddar rakt genom öronen som tas bort när de läkt. Jag personligen kan tycka att det kanske vore smartare om ägarna badad med lus-schampoo och gett "lus"medicin istället för att betala nästan 6500 kronor för att operera öronen... och stackars Chockie hade mått bättre också...


Hunden Michael (japp, MICHAEL) hade en salivkörtel som fylldes upp och hade opererats en gång tidigare för att tömma den på saliv och vätska. Men den fylldes igen så nu satte veterinären in ett dränage i körteln som fungerar som en dammsugare, ni ser sprutan uppe på hans rygg). Tyvärr sitter ju salivkörtlarna i halsen, så för att få allt att sitta kvar fick vi bandagera halva hunden! Men han ska nog bli bra nu, efter att dränaget tagits ut ska tomrummet i körteln opereras bort så det helt enkelt inte finns plats för något saliv att fylla upp den mer.


Teamet på GreenCross Vets! Sköterskan Jennifer, Veterinären Dr Frieda, JAG (prydlig va?)Sköterskan Ruth med hunden som genomled den stora operationen med tänder och allt vad det var och sköterskan Kelly med en fluffig patient!


Imorgon är det skoldags igen! Jag har spenderat hela dagen med att skriva ut papper och organisera ihop mitt liv!

Kramar!
A

Mer Sydney och Nya Zealand!

Hej hej!
Nu är jag tillbaka hemma i Townsville igen efter två veckors semester! Efter ytterligare några dagar i Sydney, fulla av turistande och shopping,( JAG FICK SE SJÖKOR PÅ SYDNEYS AKVARIUM!! Total lycka!), flög vi till Christchurch i Nya Zealand och därifrån med hyrbil tog oss till Queenstown!
Queenstown är känt för alla utmaningar och äventyr man kan ta sig an, men jag var mest där för snowboardandet!! Sista dagen blev det dock JetBoat! jag rekommenderar starkt, hur kul som helst!!!

Mest bilder idag :)

:)


Sjöko! Mitt favvodjur!!


Fint akvarium! Och dom hade SvampBob Fyrkant tema, ser ni figurerna i bakgrunden? :)Utsikt från vårt hotell!


En tidig morgon i liften...


Jag och Laura är smarta och bar hjälm!


Vi provade på Queenstowns uteliv också!


Utsikt från jetbåten!


Jag, Lauras pappa Bruce och Laura är redo för en tur i båten!!


Wiieeeee!!!


Tillbaka i Sydney hade vi tid med en sista utekväll! När jag reste i Sydamerika reste jag mest med dessa två grabbar, Jarrod & Michael. Jag har inte sett dom sen dess, vilket är ca ett och ett halv år sen och i lördags hade vi re-union!! Jarrod fyllde år och Michael hade tagit sig till Sydney från vart han nu bor, för att träffa oss igen!! Hur kul som helst, jag har verkligen saknat dessa två tomtar!!! Som ni ser är vi inte riktigt kloka... och detta var en kväll, inte månader backpackandes runt sydamerika... :)

Nu är jag tillbaka i Townsville som sagt, en vecka kvar av lovet! jag är inte riktigt ledig, denna vecka har jag praktik på veterinärklinik! Jag hade min första dag idag, det var himlans skoj! Många hundar kom in för vaccinering och vi steriliserade en honkatt! Så jag längtar nästan till att väckarklockan ska ringa imorrn bitti så jag får en ny dag där! Uppdatering från praktiken kommer snart!!

Kram kram!


Forsta dagarna i Sydney!

Hej hej!
Nu har jag varit i Sydney i nagra dagar och hunnit med en hel del!
Vi har varit vid Opera huset, sett hamnen med den fina bron, varit pa Taronga Zoo och sett Australiens forsta elefant bebis som fotts i Australien, sa sot! Och idag akte vi till Blue Mountains och akte tag langs varldens brantaste jarnvag! OCH sa var vi saklart pa IKEA!! Underbart!

Ett urplock av bilder!


Lunch pa Ikea!


Pa vag upp till Taronga Zoo med hamnen i bakgrunden!
Nya elefantbebisen!! Har ar han 4 dagar gammal och vager 100 kg!


Hej hej!


Sydney Harbour


Jag & Laura


Varldens brantaste jarnvag!

Det var lite bilder fran vara aventyr sa har langt! (fler finns pa facebook)

Massa kramar fran ett kallt Sydney!
A


Sydney!

Godmorgon!
Om två timmar går planet till Sydney och jag ska med det! :)
Det blir en vecka med massa skoj!!

Uppdatering kommer!
Kram
Andrea

Sjukdom & Tillökning på Billabong!

Hej!!
Mitt i semestern här i Townsville men jag jobbar mest! Jag har nu blivit befordrad! Ho ho! :) Nu är jag Crew Trainer (känns ju skönt att jag inte går bakåt i min tidigare McDonalds karriär iallafall! Lite mer lön, snyggare uniform och gratis mat! Tackar tackar!

Igår var jag och jobbade på Billabong Sanctuary igen, nu under lovet har jag varit där lite mer. Crusher (koalan som rymt) är tillbaka! En dam ringde i förra veckan och sa att hon hade en koala i trädgården. Hon hade hört att Billabong saknade en och drog en slutsats. Hur han hade kommit till hennes trädgård är en gåta, det var nästan ett par mil bort och minst 6 stora vägar att korsa... Men men, han är tillbaka. Han hade gått ner nästan 600 gram  vilket är ganska mycket på en koala som väger ca 5 kg. Han är också väldigt uttorkad och har problem med ögonen. Han har antagligen klamydia, som konstigt nog är en väldigt vanlig sjukdom bland koalor. Viruset smittar via kroppskontakt vilket ökar vanligheten bland koalar jämfört med människor. Han får dock vätska varje dag från en droppåse och antibiotika. Lilla gubben blir bättre för varje dag!


Crusher får vätska


Svullna ögon :(


Tre av koalorna har bebisar!! En tittade ut nu senast jag var där! Dom ligger ju i mammans pung efter födseln, i ungefär 6 månader! Det var roligt att se!
Söt va!

Vi har en känguru-unge som hoppar runt också.. han börjar bli stor nu, men röda selen är kvar! Han är uppväxt hemma hos en av parkvårdarna för mamman till Arnie är det ingen som vet vem hon är


jag och arnie!

I slutet på denna vecka ska vi få dingo valpar! :) Det ska bli himla kul!!

Hej då och simma lugnt!!

Jacko hälsar er alla hemma glad sommar! :)

/Andrea

RSS 2.0