State of Origin!

Hej!!

I onsdags var det State of Origin!

I Australien är Football (Rugby som dom kallar Football..) väldigt stort och varje år spelas State of Origin, tre matcher mellan staten Queensland (där jag bor) och New South Wales (Sydney mm..). I onsdags var andra matchen, och självklart var vi ute och kollade matchen och stöttade vårt kära Queensland! Mina vänner Rachelle och Laura är dock från Sydney och blev inte så glada när QLD spöade skiten ur NSW! Det var kul att kolla på ny sport för min del, jag har ingen aning om Rugby, speciellt inte med Australiens egna regler....Och kom ihåg, MÅL heter TRY! Så när dom gör poäng så ska man skrika TRY!!! Och efter det sparkar dom bollen mellan pelarna och det blir en CONVERSION! Ungefär så mycket fick jag ut av matchen!

Vi fick fina vinröda mössor som visar vilken stat vi hejar på!...Jag tror att det mest är en ursäkt för spelarna att få ta på varandra i små korta shorts...


Tjolahopp!
A

Midsommar!

Glad Midsommar i efterskott!

Här i Townsville är det vinter, men vi ställde till med Svenskt Midsommarfirande iallafall! Populärt värre och alla tyckte om vår mat, speciellt mitt hembakade knäckebröd! (Visste ni att man kunde baka eget knäckebröd? Man kan det iallafall..) Så det blir mest några fina bilder från lördagskvällen (fredagen är ju inte helgdag så folk jobbar och går i skolan, så vi firade på lördagen.. hoppas det är ok?)

.. hörde att ni hade fint väder för en gångs skull, och vi klagade såklart inte på vårt soliga Townsville väder :)Storbak!


MAT!


Hembakat knäckebröd och nybakade bullar!! Mums!


Tårta såklart!
FIna kransar!


Casper är bara avundsjuk för att Holland inte har samma roliga tradition... Men alla gillade blomsterkransarna :)


Kram på er alla!!
Andrea

Tentafirande!

Nu har jag bara en exam kvar, på onsdag. Den är mest praktisk så det borde inte vara så svårt. Alla börjar bli klara med sina slutprov så igår blev det Girls Night Out för att fira! :)

Vi åt en god mat på Masala- indisk restuarang, vår favvo här i Tville! Sedan blev det drinkar och partaj!

SNART MIDSOMMAR!!
Vi har börjat planera min svenska midsommarfest!! Jag har börjat spana in recept som kan göras utan svenska ingridienser, mamma ska skicka dekorationer! OCH vi har tittat ut vilken palm i trädgården som ska agera midsommarstång! Det ska bli skoj!


Laura, Martina och Amy


Charlie, Rachelle, Jag, Sarah och Meghan!


Jag och Martina


Shots! (Jag körde bil denna kväll,så ingen alkohol för mig! )


Party!

KRAM på er!

Sveriges Nationaldag, tentor och terminslut!

Goddagens på er alla!

I lördags  var det ju Sveriges Nationaldag och vi bestämde oss för att fira! Ut på stan och partajja! Inte många förstod at Sverige kunde ha en nationaldag (?) Jag förstår inte hur man inte kan förstå att andra länder också har det, jag menar här är Australia Day värsta grejjen.. Men vi har nu utbildat Townsville, så nästa år blir det brakkalas!

Fina bilder från i lördags:

Heja Sverige!

Annars har jag inte gjort så mycket nytt mer än pluggat till tentor. Hade en igår i Biokemi/Microbiologi. Den va jättesvår men jag håller tummarna. Nästa är på lördag... hoppas att allt går bra!

Jag saknar Sverige såhär när det närmar sig Midsommar!! Ska försöka få ihop lite svenskheter och styra med kalas!!

Kram på er och grattis på födelsedagar!!
Kram!
Andrea

JUNI!

Jamenjaha, då var det redan juni. Det känns ju helt sjukt, eller vad säger ni? Jag har varit borta sen februari.. så hur lång tid är det.. 4 månader någonting?

Termin 1 är avklarad också, förutom slutproven som är nästa vecka, så denna vecka ska vi studera hårt och flitigt, för att efter nästa vecka ha två månaders skolledigt! :) Mitt lov kommer innehålla slit på McDonalds, en veckas semester i Sydney, en veckas semester i Nya Zealand (snowboard!!!!!!!!) och en veckas Veterinärpraktik. Tiden bara flyger fram, snart är det december och jag är på väg hem för julledigt lixom! Helt utruligt!

För allas vetande så är det KALLT här nu! Visst tänker ni, det är fortfarande Australien, hur "kallt" kan det bli? Men det är sant! Jag har tjocktröja på mig! (Jag är iallafall inte så extrem så jag köpt mig en dunjacka, för yes, dom säljs i affärerna nu och folk har dem på sig...). På kvällarna och nätterna går det lätt ner till 10 grader.. okej kanske 12. Men kom ihåg, när jag kom hit var det 38 grader sent på kvällarna, så det har sjunkit med ganska mycket! Dagarna är fortfarande relativt varma med ca 25 grader.

Idag har jag träffat en personlig tränare på gymmet som gjort en träningsplan för mig! Nu ska det sättas igång på riktigt! Jag är ju äntligen frisk från alla åkommor jag dragit på mig! Annars är det mest plugg som ska fylla mina dagar inom den närmsta framtiden.

Helgen var full av jobb på donken och arbete på djurparken. Vi saknar en koala som har rymt!! Crusher är borta!! Vi vet inte var han har tagit vägen.. Men på något sätt har han tagit sig ut ur sin inhägnad och varit försvunnen i snart två veckor. Jag hoppas att han är ok... så om ni hör eller ser något, maila mig! :)
 
 Han ser ut ungefär såhär...

                                                                     (Bildkälla: www.billabongsanctuary.com.au)

Ha det så kalasbra och grattis till alla er som tar studenten och annat skoj!
Andrea

RSS 2.0