Praktik!

Hej!
Nu ar jag ute pa min praktikplats i Goodooga, det dar stallet ute i ingen stans som jag skrev om forut. Det ar otroligt att dom har internet har, men det ar ganska langsamt sa inga bilder an..

Har har dom iallafall 23 000 far och ca 1000 kottkor. Fram tills jul ar det far-klippning pa schemat. Sa jag och Laura kor run i stoooora hagar och vallar far sa dom kommer till ladan dar de ska klippas. Sen efter klippningen behandlar Laura och jag alla far mot loss. Sa idag har vi sprayat ca 1000 far, likadant varje dag. Det ar kul att se och lara sig nya saker, men 23 000 ganger blir lite tjatigt om jag ska vara arlig.
Imorgon ska alla lamm separeras fran sina mammor och underga "mulesing". Det ar en stor debatt som pagar om mulesing, ni som kanner till vad det ar forstar varfor. Far i Australien ar Merino. De ar valdigt rynkiga i skinnet. Australian Blowfly kommer och lagger agg i ullen runt baken, som klacks till larver som ater skinnet- slutar i att faret blir vadligt sjukt och troligen dor. Darfor nar de ar lamm sa mulesar man dom. Det innebar att man skar bort skinn runtomkring baken. De aterstaende skinnet laker ihop och pa sa satt har man fatt bort rynkor dar svett och smuts samlas och skapar en attraktiv plats for flugor. MEN, detta gors utan bedovning- darav debatten. Kalla Fakta hade (eller var det Insider?) ett stort reportage om detta vilket ledde till att flera stora svenska kladesmarken (HM mfl) slutade importera ull fran Australien.
Pa denna farm far dom smartstillande pa saren, sa de inte kanner nagot under ett par dagar. Bonden onskar att det fanns andra metoder som fungerade men sa lange maste han gora detta for att undvika att alla lammen dor. Sa, imorgon ska jag fa se detta... Ska bli intressant. Jag tycker, som manga andra, att nagon form av bedovning som fungerar fore ingreppet och pa ett effektivt satt.

Nar jag kommer till Sydney om ca tva veckor lovar jag att lagga upp bilder!

Kram pa er alla!
A.

Tentorna är avklarade!

Hej!!!
Nu så, första året veterinär är klart!!! :) (Förutsatt att jag klarade tentorna...)
Så tisdagkväll spenderades med McDonald's Awards Night, priser delades ut och gratis drinkar, tack tack. En kväll på stan! Igår var jag och Laura tillbaka på vår favoritplats, poolen!

Det är soligt igen!

Movember bild som lovat
Igår kväll hade vi Girls' Night Out och lite hejdå firande eftersom alla åker till olika platser för jul och nyår. Jag och Laura har packat väskorna redan, imorgon åker vi mot vår praktikplats på kött och får farm i tre veckor. Efter det? STOCKHOLM!

A.


McHappy Day

Hej allihop!

Igår, lördag, var det McHappy Day. Såklart var jag där och hjälpte till! Brandbil, polisbil, ballongfigurer, lekhörna..massa skoj och vi samlade in pengar till Ronald McDonald Barnfond, precis som donken hemma i sverige.


Hund jag och nån typ av barn-sago figur


Polis polis potatisgris

OCH brandbil!!! Jag har ett foto hemma på mig när jag är 4 (?) och sitter i en brandbil, så nu nästan 20 år senare...


...sitter jag i en igen!!


Sista tentan på tisdag- Bring it on!!

Kram!

Tentaångest!

Hej hej, här sitter jag och undviker att plugga. Jag har nu diskat, städat rum och hängt tvätt.
Imorgon kväll har jag Plant biologi tenta, onsdag har jag fysiologi, torsdag och fredag är det praktiska tentor i djurhantering (hund,katt,höns,gris,fisk), lördag är det tenta i zoologi och om en vecka, på tisdag, har vi tenta i Veterinärkursen..så, plugga är ju precis vad jag borde göra..

Snart hemkomst!!!

/A.


Movember...

Movember har startat och som lovat kommer uppdateringar på Alec's mustach, som stannar månaden ut för att visa stöd för prostata-cancer.

Och idag läste jag en skvallertidning, och mitt där, i mitt Aussie-magasin självaste Alexander Skarsgård!!


Kändis!!

Mina kvällsaktiviteter nu under tentatider är Dawson's Creek!! Känns som jag är 13 år igen, men vilken nostalgi! :)Ha det kanon!

/A.


Fotosyntes

Jag sitter och pluggar Växt-biologi som är så tråkigt så jag döööör! MEN, tack youtube!


McHalloween

Hej hallå!

Som ni säkert vet var det ju Halloween igår, och så även på McDonalds. Vi klädde ut oss och samlade pengar till Ronald McDondald Fond.

 

Monster bakom glassmaskinen

 

Superwoman

 Kul med maskerad!


Plusmeny?

Idag är det första november, och såklart, Mo-vember. Så from idag kommer Alec inte raka sin överläpp, nu är det mustach dags för prostatacancer... jag lovar bild-uppdatering med jämna mellanrum!!

SES!
A.

RSS 2.0