Hönshantering och dammstorm!

Hej goddag, tjena hoppsan!

Nu är det lov!!! Jag har haft två otroligt stressiga veckor, men nu är det en veckas lov! Måste dock plugga lite under lovet, men inte under samma tidspress!

I måndags hade vi mer djurhantering, denna gång var det höns och fiskar på schemat. Ni som känner mig vet hur rädd jag är för fåglar. Men vi måste kunna hantera dem såklart som veterinärer. Och vi tränar på höns. Så jag var tvungen att stå inne i inhägnaden med kanske 15 höns och bara lärarens genomgång var stressfull nog. Men som sagt, vi var ju tvungna att hantera dem; kunna plocka upp dem, hålla dem med en hand, vända dom uppochner.. (vad nu det ska vara bra för haha) och annat, såsom ta temperatur, kolla näbben... Och som avslutning fick vi ta blod och vingklippa dem! Jag grät, (på allvar) av rädsla, men tillslut höll jag en och gjorde alla moment förutom att hålla dem uppochner och plocka upp dem från marken. Jag var den enda i vår grupp som lyckades ta 1ml blod utan att orsaka hemotom (blödning från venen under skinnet)! Så vem vet, kanske fågelveterinär är mitt kall...? Jag var helt slut efter de två timmarna men då var det dags för fiskar!


Skojja min dojja va rädd jag var!


Höns har ett hål för kiss, bajs och ägg! (och det är där man tar tempen)


Andrea tar blod från ena vingen!


Barramundi är en viktig fisk i Australien och odlas för fulla muggar. De kräver veterinärvård i form av vaccinering av en streptokock sjukdom, och det var vår uppgift idag! Så vi fick injicera fiskar med vaccin! Först måste man fånga dem från bassängen, lägga dom i ett kar med anaestethic så de somnar och sen sätta igång. På 5 minuter skulle vi väga, mäta och vaccinera innan de skulle tillbaka i ett kar för uppvak. Kul kul! :)Injicera vaccin under fjällen! :)

I Australien är det dammstorm (Dust storm) som ni kanske har hört. Den har nått Townsville. Jag försökte ta ett foto igår för att visa dammet, men det är ganska svårt. Hursomhelst så är det svårt att andas, alla fönster i husen är stängda och min bil gillar inte dammet :( Den lägger av HELA tiden. Så en riktig städning av motorn behövs när dammet lagt sig. Man ser inte himlen och allt har lite an en orange touch..


Bakom Alec är det en fortsättning på berget till vänster. Idag kan man inte se nåt av det....host host :(

Imorgon är det Flyg Show där luftvapnet ska flyga coola plan, om vi kan se nåt i dammet vill säga. Jag återkommer med uppdatering om det :)

/A.

Mycket att berätta och visa!

Hej hej!
Skolan tar så mycket tid och med McDondals och alla volontärjobb är shemat helt klart proppat!! Men nu ska jag uppdatera er, mest med bilder..

För två veckor sen tog jag Alec och hans polare Darcy med mig till zoot för visa australiensarna lite australisk vildliv! De hade aldrig sett en wombat eller dingos så det var kul!!


Darcy med krokodil!


Jag gillar som ni vet inte fåglar, och EMUS är inget undantag!


Alec och Darcy matar fåglar


Vi och koalan


Pojkarna och koala


Vi och Wilhelmina the wombat

Vi har katter nu!! Häromdagen kom en man in med en katt och 5 kattungar han hade hittat utanför sitt jobb. Ungarna är för små för att lämna mamman än så länge (ca 2 veckor) så vi ska ta hand om dom tills dom är stora nog! 4 pojkar och en flicka. Sally, Ollie, Gus, Lucifer och en odöpt än så länge. Och mamma Dorikin (Dori).


Dom är så söta!


:)

Igår var det bal! Veterinärfakulteten hade bal för alla årskurser! Fint utomhus på galopp arenan med god mat och bra tal!!


Jag och Alec redo för bal!
Jag och Laura lite knäppa


Jag och danskan Ellen
Kommande vecka kommer vara fullsmockad, tre prov och en uppsats :( Men efter det en veckas lov!! Vi är i vecka 9 nu av 13 så det går fort!

Ha det så bra
A.

Stress stress

Hej!
Det är fulla veckor på JCU nu! Idag höll jag ett föredrag om Malaria i vår Zoologi kurs. Visste ni att Malaria är "värsta" sjukdomen för människan genom historien och att den dödar ett barn i Afrika var 30e sekund? Nu vet ni!

Imorgon har vi kemiprov, jag har inte pluggat ihjäl mig till det kan jag väl erkänna, men men. Får hoppas att kemikunskaper från gymnasiet sitter kvar. Igår hade vi kemilabb, Micropipetting! Så jag har kämpat med labbrapport som nu är inlämnad och klar! :)Helgen var full av jobb och plugg. Var på Billabong Sancutary i söndags. Massa bebisar! Vi har dingo valpar som är helt galna, flera av koalorna har bebisar och vi har fått in en wombat unge! Han är ca 6 månader och flögs upp från Sydney då han hittats i sin mammas pung, tyvärr blev mamman påkörd och dog. Så nu bor han hos en av parkvårdarna, för han ska matas var 4e timme. Hursomhelst är han jättesöt!


Kommer ni ihåg koala ungen jag visade förut, han växer så det knakar!


Och bilen går bra!!


Nu ska jag sova, hoppas att all info om molmassa, kinetisk energi och annat skräp kommer tillbaka till min kunskapspark i hjärnan till imorgon!

På torsdag ska jag träffa borgmästarn!

Ta're lugnt!

A.

RSS 2.0