Första veckan!

Sådärja, nu är studierna igång igen, Year 2- Here I come!

Vi blev inkastade i studierna på en gång, ingen mercy här inte. Vi har haft föreläsningar i anatomi, cellbiologi och histologi (läran om vävnader typ). Vi har haft flera labbar- kul! Blandannat lär vi oss om musklerna i ansiktet och har fått en grupp tilldelad varje studiegrupp. Denna hund, som är död, har blivit donerad för forskning och studier, vilket är jättebra för oss! Vi har en hund hela terminen och kommer få dissikera den med olika mål. Första veckorna lär vi oss om huvudet och ansiktet- nerver, muskler och skelett. Så i onsdags fick vi ta bort skinnet för att lära oss vilka muskler som sköter ögonblinkningar, rörelser av öronen och läppar osv. Jätteintressant. Inga bilder från dessa labbar kommer publiceras här på min blogg dock. Detta är av skäl som UNiversitetet har. Tyvärr finns det folk som missbrukar användadet av kadaver och vi är lyckliga som ens får ta bilder att använda i plugg syfte. Men, ni kan säkert googla ansiktsmusklera för att få smaskiga bilder! =)

En annan praktik vi hade var röntgen! Vi kan nu hänga upp en röntgenbild på korrekt sätt på ljustavlan, javisst, det finns bestämda sätt. Vi kan avgöra från vilken vinkel bilden är tagen och börjat känna igen organen!


En hund plåtad i vänster lateralt läge. (Den ligger på sin vänstra sida). Bilden ska alltid hänga så att djuret är i vänster färdriktning


Här ligger en hund på mage eller rygg, det vet man inte eftersom röntgen ser igenom allt. Plåten ska alltid ligga med djurets huvud uppåt och med höger sida åt vänster.. Som om man skulle skaka hand med vovven =)


Förberedning för röntgentagning på vår patient


Vi har fina lokaler i nya veterinär sjukhuset på campus, så det är jättehäftiga lektioner, och alla får chans att prova allt


Jag har börjat mitt nya liv också!! Jag har haft matlåda med mig varje dag till skolan och satt igång med träningen igen! Kickboxing igår, kan knappt gå idag! haha

Jag kan plugga när jag värmer upp på trampcykeln!!


Kram på er från ett REGNIGT Townsville
A

Fler bilder från grispraktiken!

Hej!
Nu är jag tillbaka i REGNIGA Townsville. Det bara regnar och regnar. Jag kom igår, och har mest vilat, världens jet lag slog till den här gången, men men så är det. Var och jobbade ikväll också, gick väl bra.

Här kommer lite fler bilder från min grispraktik, var ju sista dagarna på Skälby Grisen och fick lära mig massor! kastrera, seminera och förlösa kultingar för att nämna lite grann.

Kram på er!


Seminering pågår, får väl se om det blir några kultingar som är "mina"


Myspys


Jag och en alldeles ny kulting


Jajamänn, nu kan man kastrera grisar!


Hjälper till att få ut kultingar


Lillen!

Nu är det sovdags, ska försöka iallfall, sov ju hela dagen.

/andrea


Grispraktik

Hej!
Tiden bara springer iväg när man har roligt. På söndag åker jag tillbaka till Townsville. Ett år har gått, otroligt!
Denna vecka är jag i Enköping på grisgård. Första två dagarna var jag på Strömsnäs gård och fick jobba med dem. Vi spenderade mesta tiden med att flytta suggor och kultingar från ett stall till ett annat. Jag fick även dräktighetstesta en gris, hon var dräktig!
Idag har jag fått ledigt från grisarna och jobbat med personalen på Esplunda Lantbruk med deras ungtjurar. Jag fick blandannat köra traktor (!). Och de sista dagarna här nu ska jag vara på grisgård igen, Skälby Grisen AB. Esplunda och Skälby ägs av samma bonde.

Nog snackat, bilder på G


Kultingar under lampa


Puss!


Jag passar mig lite, suggan kom väldigt fort och undrade vad jag höll på med


men vi bara pussas ju!

Kram!!
Andrea

Mer spännande grejer på praktiken!

Hej!
Nu har jag avslutat min praktik på Lillhöjen! Jag har fler bilder att visa. Vi fick några fler kalvar under senaste veckan, en kossa fick urinvägsinfektion och veterinären fick komma, och det var mjölkprovningsdags!
Urinvägsinfektionen blev behandlad och allt skulle nog bli bra!

Mjölkprovning innebär att varje kossas mjölk testas för olika saker, och på det viset kan gården veta alla kornas hälsa och även räkna ut hur mycket foder den kräver. Det blev lite mer meck vid mjölkning eftersom alla kor ska lämna ett prov utanför tanken. Men detta gör ju att vi som konsumenter får bra mjölk och om några problem finns så åtgärdas dom!

Jag har lärt mig jättemycket på Höjen, och två veckor gick fort! Imorgon är det dags för praktik på grisgård i Enköping, så snart kommer det bilder på massa grisar!

Ha det så bra så länge!
Andrea

Jag och nyaste tillskottet


Jag i kalvdagiset =)


Kalvarna mäts varje vecka för att försäkra att dom växer som dom ska


Här har en behållare kopplats på mjölkapparaturen, som samlar upp lite mjölk som sedan skickas på testning.


Jag och min lilla egna kalv. Hon har mitt namn i örat så jag kan komma och hälsa på henne i framtiden =)RSS 2.0