Med pa TV!


Spola till 7min 15sek och programmet om var helg i Bowen startar! Jag sitter och haller i skoldpaddor for blodprov..
Enjoy

Andrea

Sköldpaddsforskning!!

Hej!
Först vill jag be om ursäkt till alla som skriver fina och bra kommentarer som jag först nu har insett att jag måste godkänna för att synas.. Jag ska försöka svara till er som ställt frågor, sorry igen.

I helgen har vi varit i Bowen och fångat sköldpaddor för Ellen Ariel forskningsprojekt om Papillomavirus. Igår fångade vi 40 (!) gröna havssköldpaddor!! Hur bra som helst. Jag var stationerad på stranded med en veterinär, Leo och en mikrobiolog professor, Jeff (numera Dr Smear..förklaring snart) och tog blodprov på alla sköldpaddor. Utöver det så märktes sköldpaddorna, vägdes, mättes, tog ett prov från skalet, fotograferades och tog massa mikrobiologi prover från innan vi släppte tillbaka dom i havet.


Dr Ellen förklarar vad som händer näst för nyfikna volontärer.


Vägning


Bronwyn tog foton hela dagenHållhjälp vid blodprovsstationen


Wade tog skalprover


Biologiprover
Några sköldpaddor i kö


Jag tog också blodprover!


Dags för utsläpp igen


Jag & EllenMay hade roligt!


Sen fick vi spendera några timmar i labbet och jobba vidare med blodproverna. Vi gjorde "blood smears" att titta på i mikroskop... vi var tydligen rätt dåliga på detta enligt Jeff därav Dr Smear... =)

Nu ska jag ta det lugnt hela kvällen innan en tung vecka väntar.
/Andrea

draktighetstest hast

Hej hopp
Lite bilder fran senaste prakiska lektionen, draktighetstesta hastar!! Mycket roligt. Vi fick aven ta cellprov fran cervix och titta i mikroskop om dom hade nan infektion.

Alla redo med sina hastar


Jag in action


..checkar laget med cervix..Sen fick vi ta cellprov ocksa. Vart sto hade en infektion av nat slag, sa hon ska behandlas. Spannande spannande!

Nu ska jag aka hem, klockan ar efter 23 och nu har jag pluggat klart for ikvall.

Kram kram
A


RSS 2.0