Ytterliggare en vecka..

.. har gått. I början av veckan var det storm utan dess like!!


En del hus blev av med taken! Så här såg ett ut på nyheterna! Läskigt!

Regnjacka på!


Mamma har skickat assnygga gummi stövletter (?)! Med dem klarar jag alla vattenpölar!


En morgon när jag skulle städa hos grisarna möttes jag av 30 getter som rymt regnet och tagit skydd under tak hos grisarna.. och grisigt hade de gjort åt mig! Kolla röran och allt bajs!!!


Senaste dagarna har jag haft ont i munnen. Till slut drog Matt med mig till tandis och vips- åkte ena visdomstanden ut som orsakade en infektion i munnen. Så nu har jag tandvärk från inflammerat tandkött i underkäken och ont i överkäken där de drog ut this big boy! Jag hoppas att all värk försvinner snart.. tills dess har jag försökt vila... (och ätit glass )


jag var lite ynklig trots allt..

Häromdagen hälsade jag på min kompis Amela i hennes labb där hon jobbar med fiskar och deras syrekonsumption i olika typer av bottnar i havet... eller nåt sånt haha jag fattar inte riktigt, men hon kollar hur mycket deras gälar är aktiverade i olika typer av bottnar (lera/sand etc..)


Här mäter hon grejs..

Jag tyckte att det var roligt att titta på alla Nemo bebisar som också bodde i labbet!de är pyttesmå!!


Här är de lite större!

Nu är det lite bättre väder, här ligger vår tjur och myser i värmen!Den här veckan har vi haft fler hästlektioner! Blandannat fick vi lära oss att bandagera ben, tur att man har hållt några kurser i bandagering på Överby!


Nell och Amanda tränar på hasbandage


Nu är det läggdags, tuff vecka framöver, en vecka kvar till 40% tenta!

Just det, Matt påpekade förut att han inte var med på någon bild i denna uppdatering, men jag vill säga att han dock har en stor roll i mitt liv, även denna vecka :)

kram!


Regn regn och åter regn

Hej hej!
Nu är det bara två veckor kvar till vår stora tenta som är värd 40%, börjar bli nervöst nu!!

Här regnar det mest! Igår stängde de av bilvägen in på vårat veterinär campus..


Såhär såg det ut då...


I helgen gick jag och Matt på basketboll. McDonald's Crocodiles Townsville vann över Goldcoast! Go CROCS Go!! Det går väldigt bra för dem, ligger ganska högt i landets elitserie? Kan det heta så? Ja ni vet ju jag och sport.. www.crocodiles.com.au


I veckan som gått har vi haft många praktiskta lektioner. Blandannat så sköljde vi livmödrar på ston som man kan behva göra i bland inom avelsindustrin...Här är jag, ja stressen börjar ju visa vissa trötthetstecken, hursomhelst- flusha in med natrimklorid.....och flusha ur!


Liam fick sy i baken på ett sto

Vi hade en lektion i tandrasning också, på häst!Vi har även haft lite operation den här veckan. Buköppning var temat! Jag var kirurg!Jag kom in!


Hela klassen i actionIgår fick jag och Matt hjälpa till med ett sto som är sjuk. jag fick ultraljuda för att se om allt var OK med urinblåsa och livmoder och Matt fick skölja. Jag fick sätta in en urinkateter också!! Mycket roligt! Inga problem hittades med stoet, vi hoppas att hon blir bättre snart med lite ompyssling :)

Imorgon hoppas vi att det regnar mindre..

Kram på er!
A

Skola skola skoooola

Hej hopp!
Här regnar det som attan, skulle köra hem från skolan idag och på vissa ställen var det översvämmat, säkert 40 cm vatten över vägarna!! Håll i hatten


Jag har börjat min helgsyssla igen på skolan med alla djur! I regnet blir det lätt lite blött men det hindrar inte grisarna från att bada ändå!Skolan är redan stressig, men en rolig grej med den här terminen är alla labbar och praktiska lektioner vi har!


Undersökning av ett sto från hennes fina ända :)


Fält studier


Jag gör ultraljud på ett sto, väldigt koncentrerad...


Liam och Bree förbereder cell prov taget från ett sto..

Vi har haft operationslabbar också!! Jättekul, varje fredag får vi ha pyjamas på oss i skolan (våra scrubs..)


Här sitter jag och syr ihop ett cykeldäck..


Amanda och Abby är taggade!


Igår tog vi blodprov på kor!


Liam överlycklig att han fick ut nåt!

Mina föräldrar är världens bästa! Igår fick jag TVÅ stora paket! :) De var fulla med kläder och godis, eksemsalvor och linser. Matt fick sina försenade julklappar- nu stolt ägare av ännu fler Björn Borg kallingar och en del POLO Sport t-shirts. Han har lovat att modella för bloggen snart!
OCH! Mina nya glasögon är äntligen här!


Inte världens snyggaste bild men här är dom iaf. FACE Stockholm tackar tackar!

I paketet låg även några nummer av Svensk Veterinärtidning och Veterinärmagazinet. I senaste numret var jag med! Uppe längs med sidorna är jag med på två bilder, och på nästa sida var jag med också! Med namn och allt! Så går det när man får jobba på Väsby Djursjukhus www.vasbyvet.se
Nu är det läggdags, imorgon ska jag och Liam simma kl. 06.00. tjo ho...

KRAM!Roxette i Brisbane!

Hej hej!

Förra torsdagen flög jag ner till Brisbane och Jenny! Jenny och jag har varit kompisar i hundra år!! Nu vankades det Roxette, turistande, shopping och good old catch up!! Gud va roligt vi hade, mindes massa sjuka historier och minnen från vår barndom och ungdomstid!! hahaha oj oj, om ni bara visste. En del av har ju varit med så ni vet ju en del :)
Aussie kultur!Fin utsikt över Brisbane från en look out!


Coola Jen & Chris bjöd på pizza och champagne!


Myser på pendeltåget!
ROXETTE!


Fint videoklipp från konserten!


Skitkul!


Nästa dag blev det shopping och mys på stan- med glass :)

Den här veckan har varit fullt ös!! Ny update i helgen med lite fina bilder från veckan som gått!

KRAM!
A

RSS 2.0