Sköldpaddor, plugg, sjuka djur och annat grejs

Hej hallå!

Nu är det nedräkning, en månad till sluttentorna, så nu pluggar vi jämt och ständigtFörra helgen var jag och hjälpte till med lite sköldpaddsarbete igen. Det var ett tag sen nu, så det var kul att få vara med och få igen lite sköldpaddsabstinens :)


Vi har fått nya schyssta tröjor


Teamet på väg tillbaka till havet med sköldpaddorna vi fångade in och mätte, vägde och tog prover från.


På helgerna som ni vet tar jag ju hand om djuren på skolan. Senaste veckorna har det varit många sjuka djur som behövt olika behandlingar. Kul tycker jag såklart, speciellt när de blir att må bättre. Som mest hade jag 5 hästar som behövde ögonbehandling, smärtstillande och antibiotika...

Än så länge jobbar labbet på att ta reda på varför de har ögoninflammation och hornhinnesår, men tills dess får de behandlas. Här väntar de på sin dagliga behandling så de sen får gå tillbaka till hagen och äta mat :)


De tycker om att duscha i vattenkranen som gått sönder, så jag brukar sätta på den så de får svalka sig liteVi har även en halt gris som får äta antiinflammatorisk medicin två gånger om dagen som nu börjar bli bättre :)

I veckan som gått fick vi lära oss att ta prov på bukvätska från häst.. jag fick göra hela grejen!


En bra grej med Townsville är att det finns många fina platser att åka till! Jag och Matt åkte upp till Mt Stuart och tittade på solnedgången, jättefint!


Fint va!

Man kan även äta god brunch i den här stan!


Puss och kram, grattis på Mors Dag här i Down Under!


A


Hej hej hej hej!

Dags för en update!!

Jag och Matt åkte på en fin tur förra helgen längs Ross River som går igenom Townsville. Eller, vi åkte på en tur på dammen.


Det var en överaskning för Matt, men han verkade ju gla!


Vackert va?Det va roligt!!


Fint va!

På Anzac day var vi på fest hos Nell och Shaun, dom jag brukade bo med. Temat var ölprovning. Alla fick ta med öl, jag skulle tagit Svensk öl.. men det finns ingen svensk öl här.. Så det fick bli Carlsbergs, nära nog väl? Alla undrade varför jag inte köpta Holländsk öl istället eftersom det är nära.... Jag log bara och tänkte att dom kan nog inte Europas karta så väl..


Shaun med ölbrickan


Det är svårt att gissa... jag vann INTE


Vi hade en mysig kväll framför elden med god mat, öl och marshmallows!

Sen till den stora nyheten i denna blogg! Mina småkusiner kom till stan!! Ebba och Moa har rest längs kusten i Australien, med Ebbas andra hälft Jesper och deras polare Linnea. Jag tog med dom ut på en kväll på stan!
Kusinerna!

Ajuste, det finns en film på youtube ni kan titta på, där ni får se Daniel och hans arbete med getterna, det jag hjälper han med!! Så det han gör i filmen, det är det jag gör!

http://www.youtube.com/watch?v=nKfZxw4C4hQ

Kram!

RSS 2.0