Patrick's Day, Pub Crawl och ett jobb!

Hej tjolahoppsan!

Veckorna går så fort jag hinner inte med!
I tisdags var det ju som ni vet St Patrick's Day. Vi hade kul. Haha det är min sammanfattning av en blöt tisdag kväll. Finns tyvärr inte så många bilder, men jag lägger upp en iallafall.

I fredags hade dykklubben (http://www.jcudiveclub.com/) Pub Crawl. Det går till så att en buss kör oss runt stan och stannar vid olika barer under kvällen helt enkelt. Och vid varje stopp finns ett uppdrag, typ 'Drick bara med vänster hand', 'Stå på ett ben när du dricker' osv. Om man blir påkommen att fuska får man svepa det man har i glaset. Så ja, en annan blöt kväll helt enkelt. Temat för kvällen var Rubiks Kub. Så jag började kvällen med plagg i 7 olika färger (kuben är som ni vet röd, grön, blå, gul, orange och vit, med svart bas) och slutade kvällen i vitt. Man skulle alltså byta plagg med varandra så man var klädd i endast en färg vid sista barstoppet.

Och jag har ett jobb nu!! Var på intervju i fredags på McDonalds och fick jobb på en gång! Så nu har jag råd med hyran snart igen!! woho! Tur att McDonalds är ganska internationellt, inga prob att packa Big Mac's på denna sidan av jorden!

Det var väl lite om den senaste veckan.. Jag lägger upp bilder på vårt hus nu också! Nu får vi äntligen bada i poolen!!

kram!
 Sarah, Jag och Martina i grönt!


Ser ni alla våra färger?


Laura fuskade och fick svepa ölen!


Tjejerna på bussen


Sakta men säkert börjar vi byta färg på kläderna


Jag och Amy


Vårt hus


Advanced Open Water

Hej hopp!

I helgen var det dykning pa schemat! Jag kande att det var dags att frascha upp dykkunskaperna och akte med en bat ut till Stora Barriarrevet! Jag gick Advanced Open Water course. Vi gjorde djudyk (30 meter) morkerdyk och massa annat skoj. Allt gick bra, forutom att det var en valdigt jobbig resa ut. Stora vagor och blasigt, sa jaaa jag blev sjosjuk, jag som aldrig blir det annars, men visst. Nar alla andra borjar spy och ha sig sa ar man inte sa kaxig, men det gick bra till slut.

Vi sag massor av haftiga saker. For er som sett Hitta Nemo, sa jaa, dom som tecknar filmen vet vad dom ritar. det ser ut precis sa. Jag sag tillochmed en Doris! woho, pytteliten men valdigt fin. Hittade tyvarr inte Nemo dock.
 MEN JAG SAG EN HAJ! Wohooooo! Jag ar sa glad, en riktig haj, pa nara hall. Whitetipped Shark. Googla far ni se!

Idag ar det ju St Patrick's Day. Sa ikvall blir det utgang for hela slanten, ska bli roligt. Jag har aldrig firat St Patrick's Day, men Australiensarna hittar varje chans att festa, sa spela roll att St Patrick's ar irlandsk, nar man har en ursakt att dricka ol??

Min dykkompis Mandy tog coola bilder under dykresan, jag har fatt nagra att ladda upp. Om ni vill se fler sa finns dom pa hennes blogg:


http://www.mandysphotoart.blogspot.com/




har raknar vi till 16 pa 31.8 meters djup for att kolla sa vi har koll pa laget, mellan varje nummer skulle vi ta oss pa nasan.









Mer uppdatering kommer efter kvallen bravader, temat ar ju GRONT sa vi far se vad vi hittar pa :)

kram pa er alla och grattis till Johannes i efterskott! tjoho 21 ar!! numera lagligt att dricka alkohol overallt!


Andrea

Volontararbete och ingen cyklon sa langt ogat nar

Tjolahopp!

I helgen var det stor cyklonvarning, de varnade for destruktiva vindar och regn och aa allt vad nu en cyklon innebar. Jag sag nagra trad blasa lite pa lordagen, men det var allt. Sa cyklonen missade oss totalt. Tur kanske, men det hade varit lite coolt att vara med om en cyklon...

I lordags var jag pa Billabong Sanctuary utanfor Townsville. Det var roligt! Dagen borjade med att stada ur djurens inhangnaden, byta vatten och skolja matskalar. For er som redan vet sa ar det ju inget nytt att jag har lite av en radsla for faglar. Det ville jag ju inte beratta for nan min forsta dag pa djurparken. Och vad far jag gora om inte stada hos de stora papegojorna och de storsta svarta faglarna jag nansin sett. Tjoho. Med hjartat i halsen tog jag mig igenom morgonen utan att behova saga nat. Resten av stadandet gick till att raffsa lov... och mer lov.. Men det ar inget fel pa mina svettkortlar iaf.. varmt varmt varmt.
Sen fick jag hjalpa 'Ranger Dan' att bygga om i en annan fagelinhagnad. Hos en acklig kookaburra och den skramde livet ur mig.. sa Dan fick sig ett gott skratt. Sa jaa.. det ar bara till att trana bort radslan antar jag.
Resterande dagen gick at till att forbereda mat till djuren och hjalpa till vid fotografering av besokarna med olika djur. Kul men slitigt en lordag!

Igar akte jag och nagra tjejkompisar till en stor badplats med flera pooler och bara latade oss och kvallen slutade i Trivial Pursuit- Disney! Underbart

Ska vi se om jag lyckas lagga upp bilder idag?...










Simma lugnt!
Andrea




Svensk middag, slipper kurser och ny cykel!

Goddagens!

Sen sist har det hant ytterliggare lite saker!
Som jag berattade verkar inte High School i Australien vara sadar jattesvart. Flera i min klass har aldrig last biologi eller kemi. HUR KAN MAN KOMMA IN PA VETERINAR UTAN BAKGRUND I NATURVETENSKAPLIGA AMNEN? Samma sak pa Lakarlinjen, Apotekare och Biomedicin. Darfor ar vara forelasningar om kemi och biologi sa basic. Sa tack vare att jag gatt Natur pa gymnasiet sa fick jag Advanced Standing, sa nu behover jag inte lasa Biologi och Kemi. Nu har jag en lektion om dagen, nagon dag har jag tva. Sa det ar skont! Det ar intressant att det kravdes Kemi B och Biologi B for att komma in pa den har utbildningen for mig, men sen kan jag anvanda dom kurserna for att slippa halva forsta terminen... Och nu far jag lite pengar tillbaka dessutom! Tjoho!

Haromdagen hade vi en Svensk-influerad middag hemma hos oss. Vi bjod over varat gang och at kottbullar med potatismos och sas. Har finns ju inte lingonsylt sa jag korde med svartvinbarssylt. Skitgott! Folk undrar varfor vi har sylt pa kottbullarna, men annars tycker dom om "IKEA"mat.

Jag har kopt en cykel!! I denna varme ar det omojligt att rora sig utan att svettas floder, men men, gratis traning att cykla till skolan istallet for att betala bussbiljetter (ocksa valdigt bekvamt eftersom var buss till och fran campus gar en gang i timmen).

Imorgon ska jag till Billabong Sanctuary, som ar ett zoo typ, en bit utanfor Townsville. Det ar min forsta dag som volontar i parken. Jag och en klasskompis ska jobba dar varannan helg, stada burar, mata djur och annat skitgora- MEN det ger mig massa bra erfarenhet! Speciellt kul ska det bli eftersom jag inte har nagon erfarenhet alls av vilda djur... och framforallt inte Australiensiska djur. Ska bli roligt!!! Jag ska forsoka posta bilder nasta vecka!

Hoppas allt lever som det ska dar hemma, horde att det snoat en del. Har ar det 30 grader varmt och sol, men tydligen kommer en cyklon i helgen..ooo..

Kram pa er och trevlig helg!!!
A

Antligen ett hem!

Halloj!
Nu har det hant grejjer har i landet down under. Vi har fatt ett boende! Jag delar nu ett hus med tva tjejer som kommer fran England och Kanada. Huset ar jattefint, med stor tradgard och pool! Tjoho! Nu fattas bara att moblera stallet men det kommer med tiden.
Skolan har satt igang, men utan nagra storre svarigheter an sa lange. Jag laser Kemi, Biokemi, Biologi och en typ av Veterinaroversikt. Vi ska borja jobba med djuren redan den har terminen, ska bli valdigt roligt!

Nu nar vi har ett eget hem ska jag se till att fa tillgang till internet lite oftare, sa jag kan fa igang denna blogg ordentligt!

Nu ska jag gora min forsta kemilaxa.. test om periodiska systemet och atomer.. Som sagt, inga svara grejer an.

Pussar och kramar!!
A

RSS 2.0