Mitt liv i Townsville

Hej!
Jag har fått en del kommentarer om hur det kommer sig att jag pluggar till veterinär här mm. Så det är kanske dags för några rader om det .
Jag läser Bachelor of Veterinary Science vid James Cook University. Det är en kurs på fem år och jag går i fyran, andra terminen som slutar i november. Så lite drygt ett år kvar!! Sista året är bara praktik på olika kliniker och institutioner; häst smådjur akutmottagning patologi-lab boskapsdjur operation anastesi röntgen etc etc. Vi får även åka på valfri praktik så jag kommer göra praktik i England på Newmarket Equine Hospital, på en välgörenhetsklinik i Melbourne men ärende ett par veckor i Sverige.
Under år ett till tre gör vi gårdspraktik på får/gris/köttko/mjölkko gårdar, jag gjorde hälften i Australien, det var väldigt häftigt att uppleva the Australian Outback i mitten av ingenstans :) jag har blogg inlägg från december 2009 och jan-mars 2010 om mina praktiker. Jag spenderade även två veckor på Järvzoo!

Mellan år tre och fyra gör vi klinisk praktik, totalt tre veckor. Inlägg från februari 2012 berättar om tre veckor i Western Australia där jag var i tre veckor. Jag gjorde även tre veckors praktik i Sverige på Väsby Djursjukhus (www.vasbyvet.se) och på Houston Zoo nu i somras. Jag har tre veckor kvar som jag ska göra i slutet på året i Melbourne, jag passar på att bo hos Matts familj :)

Så, anledningen till att jag är i Townsville är väl egentligen att det är så svårt att komma in i Uppsala. Jag googlade runt och tittade på vart man kan åka och fick tag i GoStudy! En svensk agenttur som hjälper svenska studenter att plugga utomlands. Www.gostudy.se
De har varit otroligt hjälpsamma och hållet kontakt med mig under hela studietiden, mailade precis med "min" agent och han läser tydligen fortfarande min blogg :) de hjälpte mig med alla ansökningspapper och översatte mina betyg etc. Det enda jag behövde göra var att skriva på. JCU kräver ett engelska prov; IELTS som visar att utländsk studenter kan tillräckligt bra engelska. Det påminner om nationella provet i engelska på gymnasiet.
CSN ger bidrag och erbjuder lån för studier vid JCU. Beroende på vilken kurs du läser så kostar det olika mycket. Veterinär är tyvärr den dyraste kursen, så jag jobbar deltid på McDonalds samt som djurskötare på skolan. När jag är hemma på lov jobbar jag på Statoil och på Väsby Djursjukhus. Det ger inte direkt någon ledighet men vet vad man vill så gör man det som krävs :)
Om ni vill veta ner, maila mig gärna direkt på andreahertzberg@hotmail.com

Kram!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0