Djurraser

Goddagens!

Imorgon har jag prov på djurraser! Japp.. ca 60 kossor, 45 får, 10 grisar, 20 hästar, 20 hundar, 15 katter, råttor, möss, fåglar, fiskar, marsvin, höns, ödlor, ormar..you name it!
Så jag sliter mitt hår för att lära mig dom utantill.. en kossa är väl en kossa... eller?För att inte tala om fåren... FÅR! hjälp..

                            

Bild: http://www.littlemeadowsheepfarm.com/LittleMeadowSheepFarm/images/traveler001.jpg

Så ja... får får lamm.. Kan ni namnge dessa två fårraser? Ser dom likadana ut? Jag är beredd att hålla med! Skillnad på dessa då?

    
http://media-2.web.britannica.com/eb-media/39/76939-004-2CE56C26.jpg
http://www.yama-beef.com/images/mitsuhikokura-wagyu-bull.jpg

Ja.. just här är ju den Svarta Angusen (till vänster) mer musklad än Wagyun till höger.. Men jag vet ju inte vilka bilder vi får.. så det ska bli intressant.. haha

Men jag kan iallafall de flesta hundraser och hästraser, så det känns ju skönt det!


Ha det så bra!
Andrea

Kristi Himmelsfärd och Stipendium!

Hej och Glad Kristi Himmelsfärd! (glad..? är det så man säger...?)

Här i Australien firar man inte Kristi Himm, jag har försökt förklara.. "When Jesus went to heaven.." och fått svaren: Vadå, Påsk? -
"Nej, då dog han.."  ..
Men han återuppstod ju? 
"Jaa.. men han drog inte till himlen riktigt då" ..
Men du menar jul?
"Neeej, inte när han föddes.."

Då har jag inte ensbörjat beskriva när jag förklarade Pingst.. Då trodde dom att alla i Sverige var Jehovas Vittnen typ. Men men, Australien har så många andra helgdagar så det får väl gå an ändå!

JAG HAR FÅTT ETT STIPENDIUM! Känns superbra med lite extra pengar!! Det är välbehövt så här i slutet på terminen!!

Annars har inte så mycket nytt hänt.. jag har lärt mig mer om kor och tjurar, vi hade lektion i kossor i tisdags, jag lägger upp lite bilder! Och som vanligt gick vi ut för Cheap Tuesday och denna gång hade vi en uppdragslista med oss.. det var roligt! =)

Kram på er!


En ungtjur i en Crush, så dom inte kan röra sig.. Dom är inte så vana att bli behandlade av människor så man använder sig av sådana här bås för att undersöka dem.


För att kunna lägga djuret ner knyter man som en "sele" över ryggen..


..för att sedan fälla djuret. Detta ser värre ut än vad det är, tjuren här fattar rätt snabbt att trycket mot hans kropp försvinner om han lägger sig ner, sen låg han där. Utan problem!


Vår roliga uppdragslista för kvällen!


Ett uppdrag var att få en främling att bära en Toalettpappershatt!


Ett annat var att samla strumpor!

Ha det så bra!
Andrea

Finbesök!

Hej hej, hemskt mycket hej!
Jag ber om ursäkt för den långa väntan på uppdatering, men jag har haft som lite fullt upp förstår ni. Jag har ju haft finbesök från Sverige här!
Frida och Simon kom hit med en buss för två veckor sen, och det har varit kanonskoj!! Vi har hft fullt upp, plus att jag legat sjuk, därav dålig uppdatering av min blogg, men nu så smäller det!

Det har varit roligt att visa dom Townsville!! Vi började med mysig middag och chokladfondue när de kom.Sen spenderade vi en dag på mit zoo, dom måste ju få lära sig om Australiensiskt vildliv.. (jaja, dom hade varit på Australia Zoo, men Billabong Sanctuary går inte av för hackor det heller..)


Första gången med en Wombat!
Jag på jobbet


Frida håller orm för första gången!


Simon vet vad han gör


Och krokodil!

Vi har sighseeat också. Townsville har ett berg, Castle Hill som man kan "bestiga" för att få en fin utsikt över staden. Vi besteg berget med Lauras bil."Titta där Frida..."

Vi har partajat lite, jag måste ju ha visat dom vad Townsville går för!
Det har varit otroligt roligt att ha dom här på besök, för att inte tala om all god mat dom dom har lagat åt mig!! Jag är nu bortskämd så det skriker om det!!


Lammköttbullar!!


frida och martina rockar på dansgolvet!


Jag, Laura och Martina på Uni Club
Vi på ett regning Full Moon Party på Magnetic Island


Vi hann med stranden såklart!!

Allt roligt har ett slut ibland, och idag åker dom hem! Ha en kanonresa i asien mina vänner!!

Och alla ni andra får ju såklart ha det lika bra ni! =)

/Andrea

RSS 2.0